Ножичните вишки имат безкрайно много приложения, особено в строителството. Те са създадени за повишаване на производителността, подобряване на безопасността и спестяване на пари. Ножичните вишки могат да се купят или наемат, в зависимост от типа работа, който ще извършват. Ако решите да купите, трябва сами да си осигурите оператор. Ако решите да наемете, такъв ще Ви бъде осигурен.

Ножична вишка работа в склад

Ножична вишка работа в склад

Ножичните вишки са машини за повдигане на товари, персонал и оборудване във вертикална посока. Те могат да заместят стълба, кула или скеле. Ножичните вишки помагат на операторите да вършат своите задачи по-бързо и безопасно. Въпреки това, инциденти никога не са изключени. Ето защо вишката има в допълнение предпазно въже или ремък и парапет, монтират от четирите страни на платформата.

Ножичните вишки се различават една от друга по своя размер, височина и по захранването, което задвижва платформата – газ или електричество (може и на батерия). Ще срещнете ножичните вишки под различни технически имена за подемни съоръжения – мобилна работна платформа, въздушна работна платформа или асансьорна работна платформа. Вишките се различават и по терена, на който се използват – има модели за закрити помещения и такива за различни метрологични условия и неравни повърхности.

Повдигащият механизъм е изработен от стомана и включва платформа и парапет, които са поддържани от Х-образни подпори. При работа, хидравличните механизми в подпорите започват да се разгръщат и да повдигат платформата, подобно на ножица. Вишките обикновено стигат височина до 10 м., а работните – от 6 до 12 м., макар да има модели и за по-голяма височина. Съществуват платформи, които могат да се движат напред-назад, но с тях трябва да се работи много внимателно и да се следят инструкциите за употреба.

Услуги с автовиша в гр. Пловдив - Джъмбо

Услуги с автовишка в гр. Пловдив – Джъмбо

Услуги с автовиша в гр. Пловдив - Джъмбо

Услуги с автовишка в гр. Пловдив – Джъмбо

Телескопичните механизми стигат до по-голяма височина от обикновените, но ножичните могат да поемат по-голяма тежест. Ножичните вишки заемат по-малко място, когато са сгънати – от 1,5 м. до 3 м. Някои вишки използват гумите си за опора, докато други разполагат с допълнителни, странични стабилизатори. Определени модели имат гуми, които не оставят следи. Други работят с умерени нива на шума и са безопасни за околната среда, защото не произвеждат вредни емисии.

Преди да потърсите вишка, отговорете на следните въпроси:

 1. Вишката на открито или закрито работи?
 2. Какво е нивото на вредните емисии?
 3. Какъв е теренът, на който ще се работи?
 4. Каква е минималната и максималната височина на работа?
 5. Може ли да работи непрекъснато или трябва да спира?
 6. Какво е теглото на натоварване?
 7. Осветено ли е достатъчно мястото, на което ще работи вишката?
 8. Какво е разстоянието до мястото за работа?
 9. Каква е основната цел на ножичната вишка – да достигне нещо, да пренесе товар или и двете?

 

Услуги с автовишка под наем Гранд

Ножичните вишки имат много приложения. Ето някои от тях:

 1. Поддръжка на сгради – това включва смяна на крушки, окачване на банери и трансперанти, полагане на тухли, изливане на бетон, смяна на табели и други. Ножичните вишки са подходящи за всички обществени сгради.
 2. Строителни работи – там всеки ден теренът или сградата се променят по някакъв начин, заради което мобилността на ножичните вишки е от голяма полза на работниците.
 3. Транспорт – вишките се ползват за пренасяне на товари, които са сложени нависоко и не могат да се достигнат от сам човек.
 4. Табели – в повечето случаи това са рекламни табели, които изискват честа подмяна или поддръжка.
 5. Производство – много заводи ползват вишките в ежедневната си работа за пренос на тежки товари на големи височини.
 6. Железопътни линии – вишките са полезни при транспортните влакове и пренасяне на товари от един вагон на друг.
 7. Търговия – вече все повече магазини ползват високи рафтове вместо складове, за да нареждат стоката си.
 8. Складиране – всеки квадратен сантиметър от склада може да бъде оползотворен и ножичните вишки са точният избор за това.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *