Автовишките са автомобили с подвижни платформи или кошници, които се използват в много сфери на работа – от строителството на нови сгради до смяната на улични крушки. Независимо дали са телескопични или ножични, те могат да се използват за различни цели. Услугите им са достъпни за всеки.

Строителство

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Строително-ремонтни дейности с автовишка

Видовете автовишки, които се използват по време на строителство, са въздушни асансьори, подвижни платформи и телескопични подемници. Всеки вид има своя функция и преимущества. Те се ползват главно за достигане бързо и лесно на места на височина, недостъпна за други машини. Телескопичните автовишки обикновено се ползват за по-лека работа, т.е. без голямо натоварване – бърз ремонт, смяна или инсталиране на нови кабели, довършителни работи. Тези автовишки могат да работят както на равен, така и на неравен терен.

За по-големите товари се ползват ножичните автовишки, които могат да повдигат чували с цимент, кофи с боя и други строителни материали. Когато работите на строителна площадка, от голямо значение е операторът на автовишката да е добре обучен и сертифициран. Токът, идващ от проводниците и от други надземни конструкции, е една от основните причини за аварии на строителните площадки.

Инспекции за безопасност

Ако има труднодостъпно място, на което трябва да стъпите, за да направите инспекция, автовишката може да се окаже правилното решение. Автовишката е подходяща за мостове, складове, производствени цехове и други. Автовишката може да се използва и при разследването на аварии и други инциденти.

Монтиране / сваляне на билборди и рекламни пана с автовишка

Особено полезна е за трудно достъпните и високи места на които могат да се монтират рекламни пана, билборди и други материали за външна реклама.

Ремонт и миене на прозорци

Колкото по-големи стават сградите, толкова по-големи са и прозорците. А поддръжката им става почти невъзможна без автовишка. Всички офиси в големите градове имат нужда от оператори, които да поддържат прозорците им чисти. За целта могат да се използват както ножични, така и телескопични автовишки. Ножичните са за средно високи сгради, докато телескопичните стигат до по-труднодостъпни места. Ножичните автовишки могат да се движат само нагоре-надолу, което означава, че трябва да се местят, докато телескопичните имат по-голяма свобода на движението. Не е излишно мястото да се загради с жълта лента, защото се случва при местенето да падне кофа или инструмент.

Овощна работа – при овощни разсадници и други

Брането на череши е едно от първите неща, за които автовишките са били използвани в миналото. Има автовишки, които са по-мобилни и могат да вървят между дърветата, без да нараняват клоните.

Ремонт на електрически системи

Ремонт на електрически системи с автовишка

Ремонт на електрически системи с автовишка

Ремонт на електрически системи с автовишка

Ремонт на електрически системи с автовишка

Второто най-популярно приложение на автовишките е при работа с електронни системи. Разбира се, електротехниците работят за компания и са минали през специално обучение. Освен това, голяма част от кабелите днес са под земята. Ако все пак Ви се наложи да работите с електричество, ползвайте ръкавици и стъпете върху гумена изтривалка.

Поддръжка на дървета

Когато клоните на някое улично дърво започнат да стигат прозорците на дома Ви, крайно време е те да бъдат подрязани. Обичайно компаниите за озеленяване са тези, които ползват автовишки и поддръжат градските дървета, но ако имате в дома си или на вилата си подобен проблем, вече ще знаете, че вместо стълбата и триона има много по-лесно решение.

Празници и специални поводи

Коледа не е единственото време в годината, в което можете да украсите дома си. Годеж, сватба, рожден ден са идеалното време да покажете на любимите си хора колко държите на тях. С автовишки можете да окачате още транспаранти, високоговорители и дори сфера с конфети.

Собствен бизнес

Ако имате собствен бизнес, то вероятно разполагате и със склад. А за може всичко да е добре подредено, дори на най-високите рафтове, имате нужда от ножична автовишка. Колкото повече от пространството в склада използвате, толкова повече кутии и пакети можете да съхранявате, което означава по-големи печалби за Вас.

Други услуги

На практика, можете да използвате автовишката за всичко, за което ще Ви е нужна по-стабилна и висока стълба – поставяне на табели на сгради, лепене на реклами, смяна на билбордове, почистване не лястовичи гнезда и прочие.

Ако искате да наемете автовишка свържете се с нас от секция контакти или направете запитване по телефон на : 0886 04 54 55

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *