Подмяна на табела с вишка под наем

С какво се различават електричните автовишки от традиционните?

Електричните автовишки се различават предимно във външния си вид – те притежават същите функции като традиционните, но вместо да са прикрепени към автомобил, те трябва да бъдат пренасяни от място на място, независимо дали могат да се придвижват сами. Колелата им са твърде малки за дълги преходи, а самите те – твърде бавни, за да бъдат участници в движението. Втората отличителна черта е, че електро автовишките са задвижвани от тягов акумулатор. Подобни се срещат при машините за ледени пързалки, количките за голф, електрокари, електровози и други. Електричният им потенциал е 24 волта.

Видове електро автовишки

Те биват два вида – ножични и телескопични, като всеки от тях има по няколко подтипа.

 

  1. Ножични електро вишки – това са хидравлични платформи, които повдигат и свалят товари или работници. Дизайнът им позволява платформата да се вдига над основата, което осигурява уникална стабилност и отличава ножичната автовишка от останалите. Ножичните автовишки заменят скелето и стълбата, като в същото време имат по-широк обхват и товароподемност. Все повече строителни фирми инвестират в ножичните автовишки, за да увеличат производителността и да намалят разходите си. Този вид машини са най-подходящи за големи товари, където работниците целодневно трябва да спускат и свалят тежко оборудване.

Има три подтипа ножични автовишки: първият е със средно голяма платформа, подходящ за гладки, павирани, плоски повърхности. Може да издържи на натоварване от 220 до 550 кг. Платформата се издига на височина от 5 до 15 метра. Вторият тип е за неравен терен. Те се захранват както с акумулаторна батерия, така и от мрежов проводник. Оборудвани са с четири гуми с дебели грайфери, специално създадени за тежки условия. Могат да издържат на натоварване от 350 до 680 кг, а обхватът им е от 10 до 20 метра височина. Третият тип са самостоятелните ножични платформи, предназначени за един човек. Те издържат тежест от 130 до 230 кг и стигат на височина от 5 до 9 метра.

Електрическата ножична автовишка е идеална за закрити помещения, има по-малък радиус на завъртане и е подходяща за тесни пространства. Има занижен капацитет, по-малък въртящ момент и се зарежда средно 6-8 часа. Този тип автовишка е по-евтин от дизеловата, но и двете могат да бъдат персонализирани с допълнителни пакети от приложения за водопроводи, електрични системи, подрязване на дървета и заваряване.

  1. С подвижно рамо – известни са с много други различни имена, включително „черешова“ автовишка, тъй като традиционната ѝ версия се е използвала главно в овощарството за събиране на плодове от дърветата. Автовишките с шарнирно съчленено рамо и кошница много приличат на ножичните, като разликата е, че те са телескопични и обхватът им е по диагонал, иначе функциите са сходни. Кошницата стига на височина от 10 до 60 метра. Тези автовишки са особено полезни за достигане на опасни места. Използват се често от пожарникари, строители, електротехници и от чистачи на прозорци.

Черешовите автовишки се делят на два типа – разгъващи се (шарнирни), които издържат на натоварване между 220 и 450 кг, и тип „стрела“, които имат телескопичен хидравличен механизъм и са способни да стигнат на по-голяма височина за сметка на натоварването си. Телескопичните автовишки не са предназначени за вътрешна употреба.

Как да изберете правилната електро автовишка?

Правилният модел зависи на първо от място от това какво е неговото предназначение – товарът, времето на използване и метрологичните условия (ако сте навън). Включете в сметките си местоположението на работното място и околностите – хора, терен и прочие. Изберете размер на платформата и маршрутът, по който ще мине автовишката, включително повърхността. Подгответе се за ситуация, в която акумулаторът се изтощи – дали имате възможност да го замените с нов или ще използвате мрежова връзка, за да включите автовишката директно към захранването. Какво е максималното натоварване, от което се нуждаете? А височината?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *