Автовишката е комплексен автомобил с подвижна платформа, която предлага множество възможности за работа на труднодостъпни места, както на открито, така и на закрито. Едно от предимствата на автовишката е монтирането на климатик. Както е добре известно, климатиците се състоят от две тела (и двете носят едно и също име). Вътрешното тяло е онова, което обикновено виждаме и което се рекламира, докато външното остава винаги на заден план, въпреки че именно то върши основната работа.

Монтирането на външно тяло често пъти се оказва по-голямо предизвикателство, тъй като сте длъжни да се съобразите с множество фактори, било то климатични, архитектурни или от друго естество, включително височината и местоположението. Тук на помощ идва автовишката – тя е достатъчно стабилна и надеждна, за да Ви помогне да инсталирате външното тяло на съответната височина, без да рискувате живота си.

Дани лифт предлага разнообразни услуги с автовишка

Избиране на подходящо място

Преди да се захванете с монтирането, проверете възможностите на автовишката – дали можете да паркирате на правилното място; дали платформата стига до желаната височина; нужни ли са помощни средства, като предпазен колан, помощник отвътре и прочие. След това изберете правилното място за монтиране на климатика. Външното тяло не бива да е твърде далеч от вътрешното. В идеалния случай, вътрешното е на стената до прозореца, докато външното се намира под прозореца върху козирка или метална стойка.

Козирката или стойката трябва да са достатъчно стабилни, за да издържат тежестта и вибрациите на устройството, без да усилват шума при работа. Горещият въздух трябва да се отделя свободно. Избягвайте стени в близост до спални и помещения за почивка или до тръба с газ, захранващи кабели и прочие, което би довело до смущения в звука и картината. Под външното тяло не бива да има нищо, което не е устойчиво на влага.

Вижте цени за услуги с автовишка тук : https://dani-lift1.com/ceni/

 

Избиране на подходящо време

Ако работите с автовишка при ниски температури, направете всичко възможно да не излагате тръбата на външното тяло директно срещу вятъра. Обърнете я откъм стената и, ако е нужно, поставете някакво заграждение – страничен метален лист или полегата козирка, за да не се натрупва сняг. И двете трябва да са инсталирани така, че да не могат птиците или други животни да използват пространството за убежище или за гнездене.

Монтиране на климатика

Козирката или стойката, върху която ще поставите външното тяло, трябва да позволява да сложите климатика на разстояние 250 мм от стената. Платформата на автовишката е достатъчно издръжлива и просторна, за да се справи с Вас, климатика и всички необходими инструменти. Използвайте нивелир, за да направите финалните корекции, и тогава пристъпете към монтиране. Всеки климатик има подробни инструкции. Важното е да го закрепите стабилно и да разглобите дясната му страна, където са изводите за трите тръби – едната служи за хладилния агент, а другата – за течност, последната – за оттичане. Тук подвижността на платформата ще Ви е от огромна полза, защото, вместо да се опирате в перваза на климатика, можете да се издигнете по протежението на тръбите. По този начин по-лесно ще увиете изолационната лента около тях и ще ги закрепите за стената с дюбел и метални щипки. Кабелите се инсталират по два начина – хоризонтално и вертикално, като минималната дължина е 1,5 м, а максималната – 20 м. (за височина е 15 м.).

Вижте нашите услуги с автовишка тук : https://dani-lift1.com/uslugi-s-avtovishka-gr-plovdiv/

Видове външни стени

Най-лесна е инсталацията по протежението на стена, до която няма сгради. Опростената фасада също е голям плюс. Има и случаи, когато климатикът се инсталира в ъгъл между две стени. Тогава отстоянието от стената трябва да е повече от 100 мм на дължина и 50 мм на ширина спрямо съседната стена. Ако климатикът е обграден от три страни, то трябва да оставите по-голямо разстояние там, където се намира решетката с перката.

След инсталацията

Не бързайте да отпращате автовишката. Проверете изправността на помпата и тръбите, уверете се, че няма изтичане или друга неизправност.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *