Защо е добре да имаме поне един контакт на пътна помощ, когато пътуваме лятото ?

През лятото шофирате по магистралата и усещате, че нещо не е наред с колата ви. Спирате край пътя, проверявате автомобила си и забелязвате някаква неизправност, която го прави опасен за по-нататъшно шофиране. Какво правите? Първото нещо, което ви идва наум, е да се обадите на роднини и приятели. Но какво ще кажете, ако никой от тях, чисто физически, не може да ви помогне. Например, защото са далеч или дори да пристигнат, възможно е да не успеят да ви помогнат, защото нямат нужните познания. В такъв случай единственият изход е да се обадите на денонощен автомобил за техническа помощ! Точно за това ви е необходим контакт на пътна помощ.

Необходимост за всеки автомобил

Пътна помощ от Dani Lift Пловдив

Пътна помощ от Dani Lift Пловдив

Преди всеки уважаващ себе си шофьор носеше кутия с инструменти в багажника и трябваше априори да разбира механиката на автомобила. Сега няма такава нужда. Съвременните автомобили са много по-надеждни от съветската автомобилна индустрия, така че не е необходимо да пътувате с багажник, пълен с инструменти, в очакване на нова повреда. А, и също така, за да разберете проблемите на автомобила, отвертка и гаечен ключ не са достатъчни.

Както знаете, търсенето поражда предлагане. Така на практика на „всяка крачка“ се появяват центрове за автосервизно обслужване, които предлагат своите услуги за теглене на автомобили също и специализирани фирми, които предоставят помощ на пътя срещу заплащане, което е изключително полезно за всеки шофьор.

Пътна помощ с колаКакви услуги предлага пътна помощ ?

Пътната помощ е помощта, която получавате на място, когато автомобилът ви се повреди по някаква причина. Фирмите, предлагащи пътна помощ, предоставят всички видове услуги – от теглене на автомобила, през механика, до ремонт на място, когато това е възможно. Ако постоянно сте на път, защото обичате да пътувате, или дори ако шофирате с лична или служебна цел, трябва да запазите контакти за пътна помощ, тъй като те могат да ви осигурят спокойствие, когато пътувате сами с автомобила си. Но как можете да получите тези услуги? За да получите услуги за пътна помощ, трябва да изберете компания, която смятате, че е подходяща за вас, и да ѝ се обадите. Операторът ще идентифицира проблема ви и ще насочи специалист към текущото ви местоположение.

Как да изберете фирма за пътна помощ ?

Най-важният фактор, който трябва да вземете предвид, преди да използвате компания за пътна помощ, е обслужването на клиенти. Компанията, която сте избрали, трябва да разполага с бърза и приятелска система за поддръжка, която може да ви предостави услуги, когато имате нужда от тях. Освен това се уверете, че ще имате достъп до поддръжка на клиенти двадесет и четири часа в денонощието, ако пътувате през различните часове на денонощието.

Представете си следната ситуация: шофирате на непознато място през една лятна нощ, когато изведнъж чувате отчетливото пукане и шума на спуканата ви гума. Без пътна помощ бихте заседнали отстрани на пътя, опитвайки се сами да смените гумата в тъмното, което е доста трудоемка дейност и изисква някаква компетентност. Но ако имате поне един контакт на пътна помощ, помощта е само на едно телефонно обаждане разстояние. Професионалист ще бъде незабавно изпратен до вашето местоположение, за да „спаси“ както вас, така и вашия автомобил от тази неприятна ситуация. Трите най-често срещани типа обаждания към пътна помощ са за изтощени акумулатори, спукани гуми и блокиране. Много доставчици предлагат и други полезни спешни услуги, като доставка на гориво, ако ви свърши бензин.

Бъдете подготвени

Никой не може да предвиди, кога ще се повреди автомобила му, за това е жизненоважно да имате запазени няколко контакта на различни пътни помощи , за да не намерите себе си в по-сложна ситуация. Обърнете внимание пътната помощ да е в рамките на вашата област, за да спестите време и допълнителни разходи. А ако често пътувате междуградско, то тогава оптималният вариант е да имате контактите на пътни помощи, разположени в различните области.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *