Дани Лифт ЕООД предлага пътна помощ за района на Пловдив

За повече информация : Контакти

Пътна помощ – Dani Lift

Пътна помощ – Dani Lift

Пътна помощ – Dani Lift

Пътна помощ – Dani Lift

Пътна помощ – Dani Lift

Услуги с автовишка под наем

Пътна помощ – какво трябва да знаем, ако се нуждаем от пътна помощ

Понякога пожелания от типа „безаварийно пътуване“ не вършат работа и дори колата Ви да е в пълна изправност, може да закъса и да останете буквално насред нищото. В такъв случай потърсете пътна помощ. Всеки областен град разполага с няколко фирми, занимаващи се с това. Областните фирми обикновено покриват зони с първокласни и второкласни пътища и знаят за колко време ще стигнат до всяка точка. Определени фирми пък покриват територията на цяла България и помагат на закъсали пътници от чужбина.

Без паника!
Първото, което трябва да направите, когато колата Ви спре, е да запазите самообладание, да я изведете встрани от пътя (ако е възможно) и да установите къде е проблема. Така ще помогнете на служителите от пътна помощ, за да знаят какви инструменти и техника да вземат със себе си. Ако не можете да видите проблема сами, обяснете точно какво се е случило преди колата да спре, като не изпадате в излишни подробности.

Първо, кажете къде се намирате, каква кола шофирате и какъв модел, за да могат служителите да Ви определят цена за услугата. Важно е и в коя част на деня искате помощ и дали е делник, празник или почивен ден. Второ, според вида на проблема, служителите от пътна помощ могат да Ви пратят механик на място. Знайте, че за всяка услуга се плаща, включително за забавяне по Ваша вина.

Ако все още изпитвате затруднения, ето най-често срещаните проблеми, с които се занимава пътна помощ:
– зареждане на акумулатор;
– смяна на пукната гума;
– лепене и помпане на гуми;
– смяна на масло, филтри, маркучи, съединения, ремъци, гарнитури, семеринги, акумулатор, крушки, релета;
– компютърна диагностика, автодиагностика;
– транспорт до сервиз;
– транспорт до КАТ;
– транспорт до дома Ви.

Можете да потърсите услугите на пътна помощ и в случи, които не са свързани с извънредни ситуации, например, когато си купувате нов автомобил. Служителите ще дойдат на мястото на продажбата, ще качат Вас и автомобила и ще Ви откарат на посочения от Вас адрес. Някои фирми дори предлагат услуга да Ви помогнат с избора на нова кола, в случай че нямате необходимите знания или искате второ мнение.

Ако имате скутер, мотор или селскостопанска техника, определени фирми имат възможност да ги пренесат.

При авария (ПТП) трябва да се свържете със съответните органи и да изчакате на място. Особено важно е, ако в инцидента участва друг автомобил или има пострадали.

Видове транспорт на пътна помощ

Като начало, това зависи от вида на превозното Ви средство – дали е автомобил до два тона или над два тона. Определени фирми имат ограничения до 3,5 тона. Автомобилите на пътна помощ са основно да вида – с платформа или репатриращ автомобил. Тези с платформа са най-често срещани и са подходящи както за леки автомобили, така и за микробуси. Платформата се спуска назад и превозното средство се качва на нея. Ако обаче колата не може да помръдне по никакъв начин, имате нужда от репатриращ автомобил. Познавате ги под името „паяци“. Тези автомобили имат кран и ремъци за окачване на четирите гуми. Репатриращите автомобили са удобни в заплетени ситуации и особено ако колата е пропаднала в канавка и не може да излезе. Тънкостта при тях е в метода на повдигане – тук имате нужда от големи специалисти.

Други такси

Започва се от момента, в който се обадите на пътна помощ. Някои фирми таксуват обаждането, други – не. Пътна помощ таксува за всеки километър в двете посоки, включително и за времето на престоя. Всяка фирма има определен метод на работа. Ако Вие имате някаква причина, поради която не желаете да тръгнете веднага, след като са натоварили автомобила, това също Ви се таксува. Репатрирането на автомобили от чужбина се таксува по друга тарифа, в зависимост от държавата, от която идва.