Дани лифт 1 ЕООД предлага напълно функционална Ножична вишка под наем на топ цена.

ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Размери (m) – 2.30 х 80
  • Изнася се 1 m

Цена за наем на вишката за 1 ден : 45 лв.

Ножичната платформа (тип хармоника) е вид автовишка, която обикновено може да се движи само вертикално. Механизмът за постигането на това е използването на свързани, сгъваеми опори в кръстосани „X“ образни модули- ножичен механизъм. Движението нагоре се постига чрез натиск върху външната страна на най-ниския набор от опори, удължаване на модела на пресичане и задвижване на работната платформа вертикално. Платформата може също да има разширяваща се платформа, за да позволи по-близък достъп до работната зона , което да намали ограничението на движението само по вертикала.

Сгъването на платформата може да е хидравлично, пневматично или механично. В зависимост от вида на захранване на системата вишката може да се спуска сама без да е необходимо захранване – това е и още един плюс за тези платформи. Ако се наложи спешно прибиране или авария, ножичната платформа може да бъде спусната със задействане на ръчен авариент клапан.

Освен, че е по-компактан ножичната вишка има и други предимства – има по-малки и тесни гуми и имат минимални горивни емисии – много са икономични. Някой имат и допълнителни тригери – те могат допълнително да се разгърнат и позволяват допълнително странично стабилизиране на вишката ако това е необходимо.

Ножичната автовишка е създадена и атентована през 1963 г. от Чарлз Ларсън в САЩ. И досега се използват много от концепциите и идеите на оригинала.