Дани лифт 1 ЕООД предлага напълно функционална Ножична вишка под наем на топ цена.

ХАРАКТЕРИСТИКИ
 • Размери (m) – 2.30 х 80
 • Изнася се 1 m

Цена за наем на вишката за 1 ден : 45 лв.

Обадете се сега на – 0886 045 455

Ножичната платформа (тип хармоника) е вид автовишка, която обикновено може да се движи само вертикално. Механизмът за постигането на това е използването на свързани, сгъваеми опори в кръстосани „X“ образни модули- ножичен механизъм. Движението нагоре се постига чрез натиск върху външната страна на най-ниския набор от опори, удължаване на модела на пресичане и задвижване на работната платформа вертикално. Платформата може също да има разширяваща се платформа, за да позволи по-близък достъп до работната зона , което да намали ограничението на движението само по вертикала.

Сгъването на платформата може да е хидравлично, пневматично или механично. В зависимост от вида на захранване на системата вишката може да се спуска сама без да е необходимо захранване – това е и още един плюс за тези платформи. Ако се наложи спешно прибиране или авария, ножичната платформа може да бъде спусната със задействане на ръчен авариент клапан.

Освен, че е по-компактан ножичната вишка има и други предимства – има по-малки и тесни гуми и имат минимални горивни емисии – много са икономични. Някой имат и допълнителни тригери – те могат допълнително да се разгърнат и позволяват допълнително странично стабилизиране на вишката ако това е необходимо.

Ножичната автовишка е създадена и патентована през 1963 г. от Чарлз Ларсън в САЩ. И досега се използват много от концепциите и идеите на оригинала.

Ножична вишка – принцип на действие и полезна информация

Ножичните вишки имат безкрайно много приложения, особено в строителството. Те са създадени за повишаване на производителността, подобряване на безопасността и спестяване на пари. Ножичните вишки могат да се купят или наемат, в зависимост от типа работа, който ще извършват. Ако решите да купите, трябва сами да си осигурите оператор. Ако решите да наемете, такъв ще Ви бъде осигурен.

Ножичните вишки са машини за повдигане на товари, персонал и оборудване във вертикална посока. Те могат да заместят стълба, кула или скеле. Ножичните вишки помагат на операторите да вършат своите задачи по-бързо и безопасно. Въпреки това, инциденти никога не са изключени. Ето защо вишката има в допълнение предпазно въже или ремък и парапет, монтират от четирите страни на платформата.

Ножичните вишки се различават една от друга по своя размер, височина и по захранването, което задвижва платформата – газ или електричество (може и на батерия). Ще срещнете ножичните вишки под различни технически имена за подемни съоръжения – мобилна работна платформа, въздушна работна платформа или асансьорна работна платформа. Вишките се различават и по терена, на който се използват – има модели за закрити помещения и такива за различни метрологични условия и неравни повърхности.

Повдигащият механизъм е изработен от стомана и включва платформа и парапет, които са поддържани от Х-образни подпори. При работа, хидравличните механизми в подпорите започват да се разгръщат и да повдигат платформата, подобно на ножица. Вишките обикновено стигат височина до 10 м., а работните – от 6 до 12 м., макар да има модели и за по-голяма височина. Съществуват платформи, които могат да се движат напред-назад, но с тях трябва да се работи много внимателно и да се следят инструкциите за употреба.

Телескопичните механизми стигат до по-голяма височина от обикновените, но ножичните могат да поемат по-голяма тежест. Ножичните вишки заемат по-малко място, когато са сгънати – от 1,5 м. до 3 м. Някои вишки използват гумите си за опора, докато други разполагат с допълнителни, странични стабилизатори. Определени модели имат гуми, които не оставят следи. Други работят с умерени нива на шума и са безопасни за околната среда, защото не произвеждат вредни емисии.

Преди да потърсите вишка, отговорете на следните въпроси:

 1. Вишката на открито или закрито работи?
 2. Какво е нивото на вредните емисии?
 3. Какъв е теренът, на който ще се работи?
 4. Каква е минималната и максималната височина на работа?
 5. Може ли да работи непрекъснато или трябва да спира?
 6. Какво е теглото на натоварване?
 7. Осветено ли е достатъчно мястото, на което ще работи вишката?
 8. Какво е разстоянието до мястото за работа?
 9. Каква е основната цел на ножичната вишка – да достигне нещо, да пренесе товар или и двете?

Ножичните вишки имат много приложения. Ето някои от тях:

 1. Поддръжка на сгради – това включва смяна на крушки, окачване на банери и трансперанти, полагане на тухли, изливане на бетон, смяна на табели и други. Ножичните вишки са подходящи за всички обществени сгради.
 2. Строителни работи – там всеки ден теренът или сградата се променят по някакъв начин, заради което мобилността на ножичните вишки е от голяма полза на работниците.
 3. Транспорт – вишките се ползват за пренасяне на товари, които са сложени нависоко и не могат да се достигнат от сам човек.
 4. Табели – в повечето случаи това са рекламни табели, които изискват честа подмяна или поддръжка.
 5. Производство – много заводи ползват вишките в ежедневната си работа за пренос на тежки товари на големи височини.
 6. Железопътни линии – вишките са полезни при транспортните влакове и пренасяне на товари от един вагон на друг.
 7. Търговия – вече все повече магазини ползват високи рафтове вместо складове, за да нареждат стоката си.
 8. Складиране – всеки квадратен сантиметър от склада може да бъде оползотворен и ножичните вишки са точният избор за това.