Рязане на дървета с автовишки под наем - цени и информация

Bързина и леснота при работа, цени за услугата и полезна информация и данни

Способността безопасно да достигнете работна зона е от съществено значение при всяко подрязване на дървета. Особено ако става дума за високи и стари дървета, които се намират на оживена улица или в близост до детска площадка. Все още съществува традиционно оборудване, което дърводелците използват, но за това се иска специално обучение, далеч по-изтощително е и не винаги безопасно.

Наемането на телескопична автовишка с чупещо рамо от реномирана компания може да направи проектът за подрязване на дървета много по-лесен и бърз. Независимо дали планирате да подрежете натежалите корони на дърветата край дома си или подготвяте овошките си за сезона, със сигурност ще откриете автовишка, която да отговаря на нуждите Ви.

Защо телескопична автовишка?

Тя е един от най-известните видове автовишки на пазара. Известна е още като „черешоберачка“ и е особено търсена специално за подрязване. Телескопичното рамо стига на височина до 27 метра, издигайки кошницата с работника в хоризонтално положение. Тази подвижност на рамото, за разлика от ножичните автовишки, позволява по-точно позициониране на кошницата по хоризонтална и вертикална линия. Ако клоните са твърде дебели, операторът може да позиционира кошницата от долната и горната страна на короната за най-чист разрез.

Подготовка за подрязване на дървета

Освободете необходимото пространство под дървото, за да паркира автовишката. Тя не бива да е твърде близо до ствола, за да има достатъчно място, където да падат клоните. Предварително осигурете транспорт за пренасяне на непотребните клони. Те могат да се насекат, рециклират, изгорят или изсушат и използват за зимата.

Как телескопичната автовишка ще Ви помогне за подрязването?

Дърветата обичайно се подрязват по три причини – естетика, безопасност и здраве:

  1. Естетика – редовното подрязване помага за поддържане идеалните форма и вид на дървото. Не бива нито да прекалявате, нито да го третирате като храст и да обръщате внимание само на външните, тънки клони. В първия случай можете да го умъртвите, а във втория ще позволите на големите клони да израстат до опасни размери.
  2. Безопасност – изсъхнали или чупещи клони заплашват да паднат по всяко време. Друг път пречат на гледката или израстват твърде близо до прозорците и откритите кабели, докосват броните на колите или се превръщат в дом на твърде шумни птици.
  3. Здраве – възможно е да спасите заразено дърво чрез стратегическо подрязване на засегнатите клони. Олекотяването на короната подобрява въздушния поток. Ако клоните се кръстосват или се търкат един в друг, те трябва да бъдат подрязани с автовишка.

Цени за подрязване на дървета с автовишка :

Цените се определят на база обект. За вишка с чупещо рамо до 27 метра започват от 60лв. / час. За конкретна цена се свържете с нас на телефон – 0886 045 455 

Работа с инструменти

Ръчните триони се използват все по-рядко, така че е логично работникът да предпочете електрически. Тежестта на триона няма да повлияе на работата на автовишката, вибрациите са минимални. Проблемът идва при продължителна работа и голямата вероятност работникът да изпусне триона. За да избегнете подобни инциденти, работете на кратки и продуктивни интервали. Помислете за някакво обезопасяване на инструмента с въже или верига, която да закрепите за кошницата. Ръкавиците и защитните очила са задължителни.

 

Общи съвети за подрязване на дървета с автовишка

  1. Въпреки че всяко време е подходящо за подрязване, ако не искате да смущавате вегетацията на дървото, е най-добре да отстраните клони във времето му за покой, което е първите седмици на зимата. Единственото изключение е, ако съществува реална опасност за околните.
  2. Бъдете съвестни при избора на клони – всеки с диаметър под 5 см е подходящ. От 5 до 10 см е под въпрос, но над 10 – отрежете само ако имате основателна причина. Тези с V-образни, тесни ъгли са за предпочитане. Оставете U-образните, тъй като те са по-стабилни и силни.

Съотношението на живата корона спрямо височината на дървото трябва да е 2/3. Изберете по-млади клони, тъй като те са по-лесни за премахване. Отрязаните клони не бива да са близо един до друг, а трионът – да допира ствола на дървото.