Телескопична вишка услуги

За разлика от ножичните вишки, които могат да се издигат само вертикално, телескопичните имат издължено рамо, което се движи в хоризонтална посока и може да стигне височина до 45 м. Телескопичните вишки са оборудвани с малка платформа или кошница. Разновидност на този тип са съчленните вишки, чието рамо се пречупва на няколко места, докато при телескопичните пречупването е само при платформата, за да я поддържа в хоризонтално положение при маневриране.

Телескопичните вишки имат електрически или дизелови двигатели. Електрическите щадят околната среда и са по-тихи, докато дизеловите са по-мощни и шумни. Онези модели, които се предлагат за работа на открито, имат гуми с дълбоки грайфери. Опционално, можете да изберете гуми без грайфери за по-лесно придвижване през алеите на складове и големи помещения.

Самата платформа има капацитет от 250 до 450 кг. Това, плюс тежестта на самата вишка, оказват максимален натиск върху повърхността от 7 кг/кв.см, затова и не ги позиционирайте върху плочки, мрамор или друга настилка, която би могла да се напука.

Разгъването на телескопичното рамо става бързо, за около минута и половина. Имайте предвид, че когато рамото е разгънато и се намира в хоризонтално положение, за да се качат работниците, то достига дължина около 25 м, докато при издигането си (което се случва във формата на дъга), височината е вече 40 м. Уверете се, че в този радиус няма хора, кабели или опасни и тежки предмети, които платформата да закачи.

Според нуждите Ви, можете да намерите телескопични вишки с гъсеничен механизъм за работа в снега; с инсталирано външно осветление за работа на тъмно; с генератор (~7500W) и захранващ кабел за ремонтни дейности, като заваряване; с вградени сензори за засичане на опасност и установяване на предупредителни зони за работниците; с допълнителна тава от фибростъкло за пренасяне на товари.

Телескопични вишки можете да намерите на изплащане или на старо. Също така, можете да вземете под наем. На който и вариант да се спрете, задължително се запознайте с мерките за безопасност и си осигурете надежден оператор.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *