Ножична автовишка

Ножичните автовишки са вид платформи, осигуряващи безопасен достъп на хора и материали до определена височина. Те са ефективна алтернатива на традиционните методи за работа, като скеле и стълба. В това отношение, ножичните автовишки спомагат за намаляване разходите по проекта; съкращават времето за работа (без изграждане и сваляне на скеле); могат да бъдат управлявани, дори когато платформата е във въздуха; бързи са, увеличават производителността и намаляват изискванията за работна ръка, което Ви помага да се вместите в по-кратки срокове и оперативни бюджети.

Какво представляват ножичните вишки?

Това са своеобразни хидравлични асансьори, чиито повдигателен механизъм напомня на хармоника. Ножичните автовишки са колкото просто устроени, толкова и надеждни – те могат да извършват движение единствено надолу и нагоре. Платформата може да стигне височина до 20 метра. Преди да наемете своя ножична автовишка, заинтересувайте се до колко метра ще се издигне платформата и каква тежест ще издържи. Единствено автовишките с издължаващо/разгъващо се рамо могат да стигнат по-нависоко.

Как се захранват ножичните вишки?

Съществуват два основни метода за зареждане. Първият метод е захранване чрез батерии. Използва се главно при съществуващи, вградени модули. Тези автовишки са подходящи за места, които изискват тишина при работа и без отделяне на вредни емисии. Вторият метод е чрез гориво, обикновено дизелово – така наречените ножични дизелови вишки . Използва се, когато има нужда от по-голяма мощност в трудни условия и сцепление при неравен терен.

Къде са най-подходящи ножичните вишки?

Приложенията включват (но не се ограничават) до: летища, жилищни и обществени сгради, почистване на покриви, подрязване на дървета, строителство, поддръжка на електроразпределителни системи, монтаж, медийно изкуство (новинарски и филмови проекти), отдих, стадиони, боядисване, отопление и вентилация, обозначения (табели, транспаранти, билбордове), инвентаризация, складове и още много други.

Видове ножични вишки

Основно са два вида – едните са платформи, подвижни, с обикновени гуми. Вторият тип са със стабилизатори, създадени специално за груб и неравен терен. Първият тип може да се използва както навън (за ремонт на фасади, миене на прозорци, поставяне на рекламни табели), така и вътре – за подреждане на стоки в голям склад, поправка и поддръжка, дори поставяне на Коледна украса. Вторият тип ножични автовишки се отличава с повече предимства за безопасност – неговите стабилизатори са четири, значително по-широки от обикновените. Те са подходящи както за асфалт, чакъл и камъни, така и за кални, стръмни и опасни участъци. Разбира се, работата в такива условия би била почти невъзможна, но при неочакван, проливен дъжд подобна ножична автовишка би се оказала от огромна помощ.

Ножична автовишка в действие

Ножична автовишка в действие

Основни предимства на ножичните вишки

Ножичните автовишки се използват там, където е нужно вертикално издигане (за разлика от автовишките с шарнирно съчленено рамо и кошница). Те осигуряват по-голяма работна площ с разгъващата се платформа, а тесните им размери помагат да се движат през вратите или да се работи в близост до стените. Автовишката може да се движи по равна повърхност, дори когато платформата е вдигната.

 

Ножичните автовишки се преместват лесно и безопасно от едно място на друго, което пести много от енергията и концентрацията на работниците. Компактният дизайн също допринася за качествената работа – те са проектирани да се приберат напълно и да заемат много малко пространство. Не на последно място, няма да е нужно да наемате допълнителен камион, който да натоварва и разтоварва помощната техника (скеле и стълби), тъй като автовишката е напълно самостоятелно превозно средство.

 

Закупуване или под наем?

Всичко зависи от две неща – Вашият бюджет и Вашите планове. Ако смятате да използвате автовишката веднъж-два пъти, не е нужно да я купувате. Предимството на машините под наем е, че се предлагат с обучен, компетентен персонал с опит в областта. Ако обаче смятате да ползвате автовишката многократно и дори сами да я давате под наем, то ножичните автовишки са значително по-евтини от тези с съчленено рамо, предлагат повече място и по-голяма свобода на движенията при работа.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *