Научете повече от статията за ползите при работа с ножична вишка.

Съществуват редица монтажни и строителни работи, които не могат да се извършват директно от земята. За тези цели като правило се използва за работа ножична вишка. Не всяка компания обаче може да си позволи толкова скъпо оборудване, поради което такава услугата под наем става все по-популярна. Автовишките биват няколко вида, но особено търсена е ножичната.

Тя е най-подходяща на места с повишена сложност на достъпа до съоръжението, както и там, където се изискват специални мерки за сигурност. Необходима за широк спектър дейности, например

  • сеч и резитба на дървета, разположени в близост до архитектурни конструкции и обекти;
  • монтаж, ремонт или демонтаж на рекламни обекти, климатични системи, системи за видеонаблюдение;
  • довършване, измиване на фасади на сгради с помощта на въздушна платформа;
  • ремонт и поддръжка на мостове, естакади, електропроводи, улично осветление;
  • работа в зони с достъп, ограничени от ограда, водоем, жив плет или друго препятствие;
  • работа в промишлени съоръжения, които изискват специални разрешителни за работници;
  • всяка друга работа на места, където може да се осигури достъп до обекта единствено по този специфичен начин.

Ножичната вишка  позволява сд се работи с максимална прецизност, осигурявайки нужната безопасност. Наемането на такова оборудване може да бъде от полза както за институции и фирми, така и за частни лица. Днес това е доста изгодна процедура.

Ножична вишка – какво точно представлява?

Става дума за вишка, която се движи само вертикално, което зависи от механизма, който използва, а това са свързани, сгъваеми опори  в „X“ образни модули. Придвижването  нагоре дава опция за непосредствен достъп до мястото за работа. Всяка ножичната вишка разполага с ръчен авариен клапан, който спуска платформата при необходимост.

Сгъването на платформата се осъществява хидравлично, пневматично или механично. Това е добре, тъй като в различни условия може да се прави избор.  Този вид вишка спрямо други модели е по-компактна и с доста  малки и тесни гуми. Това я прави по-маневрена и удобна за използване.

Ако се върнем назад във времето, любопитно е а се отбележи, че тя е патентована в САЩ през миналия век – 1963 година, а днес, въпреки че е запазила своите основни характеристики, има много подобрения.

Ножичните вишки – къде намират приложение?

Ще се учудите къде се използват тези машини! С тях може да се свърши доста работа, която е на височина.   Това се дължи на тяхната висока степен на производителност и отлично ниво на безопасност.

Ножишна вишка под наем от Дани – Лифт 1 ЕООД

Ножишна вишка под наем от Дани – Лифт 1 ЕООД

Ножична вишка на добра цена под наем

Ножична вишка на добра цена под наем

Ножичните вишки са машини за повдигане на товари, хора и оборудване във вертикална посока. Те могат да заместят стълба или скеле. Ножичните вишки помагат да  се приключат задачите по-бързо и безопасно. Въпреки това, инциденти никога не са изключени. Ето защо вишката има  свое предпазно въже/ремък и парапет, които са от  4-те страни на платформата.

Ножичните вишки се различават една от друга по своя размер, височина и по захранването, което задвижва платформата – газ или електричество (може и на батерия). Освен това има такива, които са предназначени само за закрити помещения и други – за работа на открито  на различни повърхности.

При последните трябва да се спазват следните изисквания:

– наличие на път за достъп;

– наклонът не трябва да надвишава ъгъла, посочен в паспорта на вишката;

– прясно изсипаната, нетрамбована почва е необходимо да се уплътни;

– да се вземат предвид атмосферните услови,

– да имат специално одобрение за работа в областта на електропроводи.

Как работи ножичната автовишка?

По време на работа хидравличните механизми в подпорите започват да се разгръщат като повдигат платформата, подобно на ножица. Височината, до която те могат да достигнат е различна – средно около 10 м., но някои са проектирани за доста по-големи височини.

Трябва да се отбележи като плюс за ножичните вишки следните 2 неща: те  поемат по-голяма тежест и заемат по-малко място в сгънато положение.

Може би сами се убедихте, чуе ножичните вишки имат много приложения. Те могат да се закупят или наемат, в зависимост от типа работа, който ще извършват. Ако решите да инвестирате, трябва сами да си осигурите оператор.

Дългогодишният опит  на „Дани – Лифт 1“ ЕООД позволява да бъдат решени и най-сложните проблеми, при които се налага използването им. Предимствата при на работа с фирмата са:

  • собствен автопарк;
  • избор на подходящо оборудване за конкретните нужди;
  • възможност за осъществяване на работа по всяко време на денонощието;
  • извършване на работа с всякаква сложност;
  • индивидуален подход към всеки клиент;
  • опитни професионалисти.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *