Автовишка под наем - услуга фасади

Независимо дали планирате ремонт, почистване, поддръжка, инсталация, подрязване или друга дейност, изискваща достъп до високо място, обмислете наемането на автовишка. Те имат многобройни предимства пред стълбите и въжетата, независимо от сложността на проекта. Автовишките са достъпни както за лични, така и за търговски или бизнес проекти.

Кратка история на автовишката

Първата телескопична автовишка е изобретена през 1951 г. от Уолтър Торнтън и е била наречена „жираф“, но името не се задържало дълго. Технологията се е използвала само и единствено за бране на плодове от високи овощни дръвчета, тъй като стълбите не са безопасни на неравен терен. През 1958 г. тази технология била заимствана от пожарните коли и остава до днес. Автовишките, каквито ги познаваме в настоящето, се произвеждат от 1965 г. насам.

Днес те са усъвършенствани, по-леки, по-здрави, по-безопасни и по-издръжливи. Използвани са леки материали, като алуминий, докато стрелата е от подобрена стомана с висока якост на опън. Оборудването е също олекотено, което допринася за икономията на гориво и намаляване износването на автомобила. Кабината на оператора има специална изолация, предлагаща над 40% диелектрична защита. Автовишката се е превърнала в незаменим елемент за множество индустрии, включително телекомуникации, електроснабдяване, поставяне на реклами и знаци. Справя се с натоварване от 400 до 900 кг.

Предимства при наемането на телескопична автовишка с чупещо рамо

  1. Автовишките лесно се придвижват от едно на друго място, така че можете да ги наемете за няколко дейности, независимо дали се вместват в рамките на един час или един ден.
  2. Телескопичните автовишки предлагат бърз и безопасен достъп до труднодостъпни места, като самите те са гъвкави и подвижни, позиционирайки се на най-удобната за работа зона.
  3. Автовишките заменят използването на традиционните стълби и скелетата, осигурявайки максимално оползотворяване на времето на работника и оператора, стабилност и издръжливост.
  4. Всички фирми, занимаващи се с реклама, производствени предприятия, доставчици, компании за управление на недвижими имоти, складови и строителни фирми могат да се възползват от услугите на телескопичните автовишки.
  5. Особено голяма е ползата на автовишките при ремонтни дейности от общ характер – рутинна поддръжка на сгради, включително почистване на фасади от птичи гнезда, пребоядисване, подрязване на дървета, смяна на рекламни банери и други.
  6. Автовишката предлага стабилна основа, на която работникът може да извършва множество дейности, каквито на стълба или скеле не би могъл. Освен това, стените на кошницата са достатъчно високи, за да не отвлича вниманието му височината.
  7. Друго голямо предимство е, че работникът може да използва и двете си ръце, което ще увеличи значително качеството и количеството на свършената работа.
  8. Телескопичните автовишки имат най-дълго рамо, в сравнение с други вишки, и стигат на най-голяма височина.

Основни приложения на автовишката под наем

  1. Строителство и поддръжка на фасади – кошницата на автовишката достига височини, на каквито другите машини не са способни. Кошницата е достатъчно стабилна, за да издържи тежестта на един работник и оборудването му, както и да пренесе тежки строителни материали на по-горно ниво. Автовишката намира приложение във всичко: от поставянето и ремонтирането на тръбопроводи, достъп до високо окабеляване или инсталиране на конструктивни елементи. Телескопичните модели работят на равни и неравни терени, което ги прави подходящи за груб чакъл и строителни площадки. За подобни задачи се доверете на обучените оператори на автовишки, които знаят как да се пазят от електропроводи и други надземни конструкции.
  2. Миене на прозорци – една от най-трудните, почти невъзможни дейности, е почистването на големи прозорци в бизнес и търговски центрове. Благодарение на автовишката и удължителите на стъклочистачите, това вече е факт. По същия начин можете да миете стени на складове и хранилища.
  3. Подрязване на дървета – независимо дали го правите за здравето на дървото или заради безопасността на околните, автовишката ще Ви осигури бърз и лесен достъп до короната на всяко дърво.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *