Автовишки под наем - предимства при наем на час

Основните му предимства са значителни икономии на разходи и време за изпълнение на задачата, не е необходимо да наемате оборудване за цяла смяна, плащате само за времето на използване на автовишката. Този вариант е идеален за всички, които се нуждаят от временно извършване на различни дейности на голяма надморска височина.

Навсякъде по света има постоянно търсене на услуги с автовишки. Най-често от тях се нуждаят фирми и организации, но в някои случаи и частни лица имат нужда от наемане на тези специални машини. Прякото им предназначение е да подпомогнат извършването на дейности във височина.

За какво се използват най-често автовишките?

За какво се използват най-често автовишките?

Най-често необходимостта от наемане на автовишки за временно ползване възниква при следните видове работа:

  • ремонтът или поддръжката на фасадите на сградите, при които се използват промишлени алпинисти, невинаги е възможен, така че за да се възстанови привлекателността и целостта на стенните конструкции, си струва да се използва автовишка под наем;
  • кастрене на дървета: отрязване на сухи или опасни клони, оформяне на короната на растенията, предотвратяване на повреди по електропроводите. Всички тези височинни работи могат да се извършват безопасно и бързо с помощта на автовишки
  • миене на прозорци в голяма височина
  • монтирането на билбордове и банери, подмяната на винили по повърхността им се извършва най-добре с автовишки
  • почистване на покриви – през зимата отговорните организации трябва да осигурят отстраняване на снежни маси, лед и ледени висулки от покривните системи, което може да се извърши бързо с помощта на тези машини;
  • поддръжка на електропроводи – възстановяването на целостта на електропроводите и ремонтните дейности са свързани със значителна височина на повдигане, а зоните за достъп невинаги са добре проходими, така че тази работа е най-добре да се извършва с маневрена и компактна автовишка с голяма височина на повдигане.
Предимства на работата с автовишка

Предимства на работата с автовишка

Какви са предимствата ?

Не всички компании могат да си позволят да закупят собствена автовишка. Алтернативата на скъпата покупка ще бъде камион под наем, като цената на услугите в този случай ще бъде ниска. Основните предимства на наемането на такива машини са следните:

  • Значителни икономии. Няма да ви се налага да изтегляте оборотни средства, за да създадете собствен парк от специално оборудване. Закупуването на автовишка е доста скъпо удоволствие. Средствата, освободени от наемането му, ще бъдат достатъчни, за да осигурят по-нататъшното развитие на бизнеса ви. Освен това няма да ви се налага да поемате разходите за закупуване и поддържане на гараж, ремонт и поддръжка на машини. Отговорността за всичко това е на неговия собственик.
  • Възможност за избор на подходящ модел. Когато се купува автовишка, изборът обикновено се прави в полза на универсален модел, който се използва за изпълнение на стандартни задачи. Ако наемете специална машина, можете да получите най-подходящото решение за вашите нужди, като вземете предвид характеристиките на поръчката, мястото на работа и т.н.
  • Няма ограничения във времето. Можете да наемете автовишка за няколко часа или за по-дълъг период от време. Клиентите, които използват оборудването с максимална ефективност без престой, ще получат най-добра възвращаемост на инвестицията. За да се възползвате максимално от него, трябва предварително да изчислите обема на работата и да изберете оптималния период на наемане.
  • Получаване на операторски услуги. Цената на услугите по-принцип включва шофьор и специалист, който да управлява оборудването. Няма да ви се налага да търсите временен персонал или да търсите майстор. Надзорът на всички височинни манипулации ще бъде поет от специалисти на фирмата, която осигурява специалното оборудване.

От какво зависи цената?

Общата цена на услугите зависи от различни фактори. Основните от тях са следните:

  • технически характеристики на автовишката (максимална работна височина, вид и обхват на стрелата и др.);
  • отдалеченост на обекта, в който се планира работа на височина, от обекта на фирмата за отдаване под наем;
  • продължителност на наемането на машините
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *